Jueves, 19 Marzo 2015 11:58

FÈTE DE LA CHANDELEUR: tradició francesa i ara també ampostina

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)

Dins de les activitats paral·leles dels cursos de llengua i cultura francesa que Helene Cabrera imparteix en el marc de l’Escola de Llengües i cultures de les Terres de l’Ebre, Cooperació Activa ONGD commemora tots els anys des del 2012 la tradicional Fête de la Cahndeleur, que per l’èxit que ha tingut ara també podem considerar tradició Ampostina.

La Chandeleur (Fête des chandelles) és una festa en origen de la tradició religiosa cristiana que es correspon amb la presentació de Crist al Temple. Es celebra tradicionalment el 2 de febrer, 40 dies després del Nadal.Tindria el seu equivalent amb altres festes populars celebrades arreu de Catalunya i l’Estat Espanyol (La Candelera).

Des de Cooperació Activa ONGD, però, ens hem fet ressò de la seva dimensió popular, més que religiosa, i que consisteix en berenar Crêpes i, en fer-los, girar-los únicament amb una mà, mentre a l’altra es sosté una moneda. Si tot surt com està previst. Els que realitzen aquesta acció tindran assegurats un any de sort.

La mestra de francès, però també maître crepera, va ensenyar-nos a les més de quaranta persones que vam assistir a preparar crêpes, per a passar després la prova que ens haurà d’assegurar aquest any de sort. Els assitents ens ho passem tan bé, que creiem que la Fête de la Chandeleur s’ha d’incorporar ja a l’agenda local com una tradició ampostina més. Bé, també és cert que Helene te molt a veure, i que amb ella aprendre i divertir-se van de la mà.

Leer 1884 veces Modificado por última vez en Jueves, 19 Marzo 2015 12:00

Deja un comentario