Imprimir esta página
Jueves, 19 Marzo 2015 12:07

Descobrint el Delta: sortida als Ullals de Baltasar

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)

Els voluntaris de Cooperació Activa ONGD i del projecte Tots i totes som veïns i veïnes, tots i totes fem Amposta!, ens fem nostra la creença popular que diu que la millor manera d’estimar-se el territori és conèixer-lo.

Per aquest motiu, des de l’àrea d’acollida de la nostra entitat, a banda dels serveis bàsics d’assessorament, mediació i acollida lingüística, organitzem d’altres activitats adreçades a conèixer millor la ciutat i la seva història, així com el nostre paisatge i entorn natural.

Aquest seria el cas, del riu Ebre i el Delta de l’Ebre, que més enllà del seu valor natural i paisatgístic, així com també d’activitat socioeconòmica, hi ha contribuït a cohesionar al conjunt dels veïns i veïnes de les Terres de l’Ebre -amb l’aparició de diferents moviments socials per a protegir el Delta- contribuint a definir també una altra dimensió identitària com a ebrencs, que conté també aspectes de caire ecològic i social.

Per a introduir tots aquests temes, el diumenge 15 de març, vam fer una sortida als Ullals de Baltasar -situat al terme municipal d’Amposta, i on podem arribar a peu i/o amb bicicleta- amb els nostres usuaris de l’Aula intercultural i de l’espai d’acollida.

Vam tractar el tema de la formació del Delta de l’Ebre, i particularitat dels Ullals de Baltasar, així com de la seva importància ambiental i natural -com a parc natural i refugi de moltes espècies- i níxol important de l’economia de molts ampostins i ebrencs.

Basant-se en aquests elements, vam destacar l’aparició de diferents moviments social per a protegir el Delta i estil de vida dels ebrencs, i la importància que també els nous veïns i veïnes arribats amb la immigració els hi donin suport tot entenent allò que representen.

Leer 1149 veces Modificado por última vez en Jueves, 19 Marzo 2015 12:08
José Luis

Lo último de José Luis