Imprimir esta página
Martes, 31 Marzo 2015 14:36

Treballant contra el racisme, en el dia a dia.

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)

Amb motiu del dia mundial contra el racisme que es commemora cada any el 21 de març, des de Cooperació Activa ONGD en aquesta edició del 2015 vam preparar una sèrie d'accions amb nens i nenes de primària d'Amposta i Salou per reflexionar sobre la seva percepció del racisme, i sensibilitzar sobre la necessitat de despendre'ns d'aquesta actitud.

Una manera amena de tractar el tema era fent que reflexionessin sobre el racisme i/o situacions on ells i elles percebien hi havia aquesta actitud, i miressin d'expressar-ho en forma de dibuix, tot utilitzant la tècnica senegalesa dels quadres de sorra.

Amb un punt de partida generalment innocent, on es desconeix fins i tot el que vol dir el terme racisme, en quasi tots els casos els nens i nenes tenen prejudicis vers diferents col·lectius sense que hagin tingut sovint contacte previ amb persones del mateix.

Abans de pintar els temes proposats, vam jugar a invertir aquesta situació, fent que ells/elles mateixes experimentessin alguns prejudicis semblants als que ells trobaven de persones d'altres col·lectius, i els quals anul·laven la seva individualitat. Es tractava de desenvolupar la seva empatia vers les persones objecte de racisme i la necessitat de respectar als altres, i atendre a les persones per sobre de qualsevol altre criteri.

Es tractava de fer-los reviure la frase tradicional de que "no has de fer als altres allò que no t'agradi que et facin a tu mateix".

Més enllà de treballar l'empatia i valors com el respecte a la diversitat, el cert és que els i les participants s'ho van passar força bé, i van ficar el seu granet de sorra de colors en aquesta diada per dir el seu NO a qualsevol mena de discriminació racista.

Leer 1284 veces Modificado por última vez en Martes, 31 Marzo 2015 14:37
José Luis

Lo último de José Luis