Viernes, 26 Diciembre 2014 12:07

PROGRAMA ESPECIAL RADIO, AMB MOTIU DIA MUNDIAL DEL IMMIGRANT

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)

Aquest dijous 18 de desembre de 2014, amb motiu del dia mundial del immigrant, dins el projecte Tots i totes som veïns i veïnes, tots i Totes fem Amposta!, juntament amb la Federació d'Amposta d'Associacions de veïns, l'Associació Voluntariat i Participació Terres de l'Ebre i amb la Col·laboració de l'Obra Social la Caixa, vam duu a terme un any més -com venim fent des de l'any 2010- una programa especial sobre el tema de la migració conduit per Pere Montanyana i Josep Escobar (de l'equip de Radio Participa de la FAAV).

En aquesta ocasió vam voler resaltar la seva vessant intergeneracional. Diversos testimonis van donar-nos a entendre que no és un fenòmen nou a Terres de l'Ebre, ni quelcom del passat, i que hem de treballar en aquest àmbit per millorar la cohesió social atenent al present i efecte de les decisions que ara prenem de cara al futur.

I és que les darreres dècades hem passat d'apenes tractar aquest tema, a assumir-lo com una moda, per a passar a convertir-lo bé en un problema, bé en quelcom que es tendeix a considerar que desapareixerà.

Lluny d'aquestes mirades, hem volgut destacar que no es tracta de quelcom nou, que hem de continuar treballant amb els nous veïns i veïnes per a que puguin ajudar-nos a millorar la situació actual, i que especialment amb els més joves -una bona part d'ells nascuts aquí- és molt important que es sentin i formin part de la nostra societat.

Per parlar-nos d'això han intervengut; Helena Cabrara, nascuda a França, filla d'immigrants ampostins, arribada als 18 anys a la ciutat dels seus pares (Amposta) per refer la seva vida, i que ha vist com ara la seva filla -a causa de les dificultats per aconseguir feina a Catalunya,-ha hagut d'anar-se'n a França per tal de poder treballar.

El segon testimoni, Maria Cervera, ens narra una autèntica lliçó del que van passar molts immigrants de la resta de l'estat espanyol arribats a les Terres de l'Ebre als anys setanta. Filla d'una immigrant castellanoparlant i un empressari de bona família de l'Aldea, ens descriu la seva perspectiva de ser filla d'una persona immigrant i els records de situacions viscudes per la seva mare.

També va intervenir La Khadija, qui ens ofereix la mirada de la nova immigració. Es tracta d'una mare d'origen marroquí amb dos fills que estudien primària, i que col·labora com a voluntària en activitats veïnals que duem a terme, i especialment en els projectes de caire educatiu adreçats -dins del projecte Tots i totes som veïns i veïnes, tots i totes Fem Amposta! als seus fills. 

Al programa, assistiren de públic nens i nenes de primària, que participen de les nostres activitats, que van oferir-nos també el seu punt de vista sobre la ciutat i l'escola.

Aquí teniu l'enllaç d'aquest programa:

http://www.firatots.cat/2014/12/19/dia-internacional-per-les-persones-migrants-2014/ 

Leer 1316 veces Modificado por última vez en Sábado, 27 Diciembre 2014 09:30

Deja un comentario