Domingo, 01 Febrero 2015 10:04

GASTRONOMIA A L'ESPAI EN FAMÍLIA: ÈXIT ABSOLUT DEL PRIMER TALLER CUINES DEL MÓN Destacado

Escrito por 
Valora este artículo
(0 votos)

Ahir divendres 30 de gener, dins del marc del projecte Tots i totes som veïns i veïnes, tots i totes fem Amposta!, vam duu a terme el primer taller cuines del món en família, en el qual les nostres voluntàries Kadra i la Fatima van ensenyar a la trentena de nens i nenes de primaria i adults que els acompanyaven a cuinar bruiats, un dolc típic del Marroc.

L’experiència ha resultat tot un èxit, tant pel que fa a l’assistència de public, com a l’interès que aquesta activitat ha despertat en els participants. Per això, repetirem tots els últims divendres de mes aquesta activitat. Els pròxims mesos cuinarem postres senzills tradicionals d’Algèria, l’Índia, Pakistan i el Senegal.

Mes enllà d’aprendre a cuinar, aquests tallers s’emmarquen dins de tota una serie d’accions dirigides a famílies amb nens i nenes de primaria d’Amposta i les Terres de l’Ebre per tal d’afavorir la interacció entre persones arribades amb la immigració a la zona i la resta de veïns i veïnes a partir de la seva implicació en el disseny i participació en activitats educatives dirigides als seus fills i filles.

A l’espai en família, abanda d’aquests tallers de cuina, de dilluns a divendres tres voluntaris de COOPERACIÓ ACTIVA ONGD acompanyen a nens i nenes de primària -tant d’origen immigrant com autòcton- en tasques de reforç escolar conjuntament amb un tutor responsable d’aquests, els ajudem a supervisar l'evolució acadèmica dels seus fills i filles (mediació amb els tutors dels centres escolar, tallers per conèixer el sistema educatiu, etc), així com les famílies i els nens practiquen i aprenen junts idiomes com ara francès i/o anglès.

Leer 1896 veces Modificado por última vez en Jueves, 19 Marzo 2015 12:13

Deja un comentario